Hoppa till sidans innehåll

Fina resultat i Uppsala

19 DEC 2016 15:50
Det blev ett guld till Mälarhöjden och flera fina personliga rekord då Josefin, Elise och Leo från Ungdomsgruppen var och tävlade i nya mäktiga IFU Arena i Uppsala i helgen. En riktigt fin start på inomhussäsongen för ungdomarna!
  • Uppdaterad: 19 DEC 2016 16:19

I helgen 16-18 december gick Muskelcentrum Indoor Games i nya friidrottshallen IFU Arena i Uppsala. Mälarhöjden hade ett litet lag med tre aktiva på plats för att känna på formen och testa på hallen inför kommande ungdoms-SM som går i hallen i början på mars 2017. Trots att våra ungdomar fortfarande ligger i en period av relativt tung försäsongsträning så fick vi ändå se flera fina resultat. 

Elise Legzdins och Josefin Wikfeldt tävlade redan på fredagkvällen då de ställde upp i F17-klassen på 60m. Trots att motståndarna var två år äldre bjöd Mälarhöjdstjejerna upp till spännande tävlingar. Elise slutade fyra i sitt heat med tiden 8,28. Nytt pers och plats i finalen. Josefin slutade två i sitt heat och även hon persade med tiden 8,20. I finalen sprang Elise på 8,24. Nytt pers igen och en fjärdeplats i totalsammanställningen. Josefin gick i mål strax bakom som femma med tiden 8,28. Riktigt fina tider så här tidigt på säsongen!

På lördagen hade vi Leo Raksanyi till start i P15, 60m. Leo slutade femma i sitt heat med tiden 8,00. Tiden var en rejäl putsning av det gamla perset, och Leo tittar framåt och siktar på att gå under 8 sekunder vi nästa tävling. 

På söndagen var Josefin Wikfeldt tillbaks i hallen för ytterligare två grenar. I F15, 60m häck blev det ett nytt pers och en fin fjärdeplats i finalen med tiden 9,86. Finalen var mycket jämn och målkameran visade att Josefin var 7 tusendelar av en sekund från en pallplats. 

Men Josefin fick kliva upp på pallen lite senare på dagen efter en riktigt spännande längdtävling i F15-klassen. Efter tre omgångar ledde Josefin med resultatet 4,96. Men i den fjärde och femte omgången halkade hon ner till fjärde plats efter flera fina hopp, bl a Ebba Lindblom från Alunda SK som hoppade 5,00 och Bilge Kaya från Hellas FK som hoppade 5,08 och hade ledningen länge. Josefin ville dock inte ha ännu en fjärdeplats utan vände på steken en gång till. I tävlingens allra sista hopp slog hon till med 5,15 - ett resultat som räckte till seger och guld!

Resultat Muskecentrum Indoor Games 2016 - fredag 16 december

Resultat Muskecentrum Indoor Games 2016 - lördag 17 december

Resultat Muskecentrum Indoor Games 2016 - söndag 18 december

IFU Arena Uppsala
Den nya hallen (IFU Arena) i Uppsala imponerar med stor friidrottshall, 100 meters rakbana och fyra fullstora innabandyplaner under samma tak.

 

IFU Arena UppsalaStrax dags för start.

 

Målfoto friidrottJämn och spännade final i F15, 60m häck.

 

Josefin Wikfeldt  Josefin tog guld i F15, längd med resultatet 5,15. Silver till Bilge Kaya, Hellas FK och brons till Ebba Lindblom, Alunda SK.

 

 

 

 

Skribent: Mälarhöjdens sportredaktion
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info