Hoppa till sidans innehåll

Glittrande insatser i Luciaspelen

12 DEC 2016 14:55
Snön låg djup på Sätra IP när Luciaspelen avgjordes inne i mysiga Sätra Friidrottshall i helgen. Från Mälarhöjden hade vi ett stort lag på plats och vi fick se många fina insatser och många nya pers. Dessutom blev det tre sköna medaljer!
  • Uppdaterad: 12 DEC 2016 15:05

I helgen den 9-11 december gick Luciaspelen i Sätra Friidrottshall. Årets tävling var den 32:a upplagan och arrangerades som vanligt av IFK Lidingö Friidrott. Luciaspelen är en tävling som alltid drar stora startfält och så även i år. Från Mälarhöjden hade vi ett ganska stort gäng på plats och våra aktiva bjöd på många fina insatser.

I P15, kula blev det silver till Max Bergqvist. Max som gjort lite uppehåll i friidrotten för att satsa på handboll imponerade stort när han gick in och gjorde en riktigt bra kultävling. Max silverstöt mättes till 12,44. Max gjorde också en fin insats på 60m häck där han slutade på fjärdeplats i finalen.

I P10, 60m blev det brons till Olle Willner efter en jämn och spännade final. Olles tid i mål blev 9,37. Därmed putsade han också sitt pers från SAYO Indoor förra veckan med en hundradel. I 60m-finalen hade vi även Carl-Axel Falck med och han slutade åtta med tiden 9,99.

I P10, höjd blev det också en riktigt spännade och jämn tävling. Hugo Skagerlund var mycket nära på 1,23 men resultatet 1,18 räckte till ett fint brons. Även Carl-Axel Falck och Olle Willner gjorde en bra höjdhoppstävling och slutade på en delad femteplats med resultatet 1,08.

I F10, 60m var det riktigt nära en medalj för Mälarhöjden då Judith Nielsén slutade fyra i finalen med tiden 9,71 - endast 9 hundradelar från pallen.

Vi hade också två lag till start i stafetterna. I PF13-klassen hade vi Adja Stenson, Olle Billgren, Sigrid Wikfeldt och Elis Nilsson som slutade trea i sitt heat med tiden 2:09,81. I PF11-klassen ställde vi upp med laget Zeinab Mabrouk, Hugo Skagerlund, Ester Larsson och Olle Willner (bilden överst). Laget gjorde en fin insats och gick i mål på en tredjeplats i sitt heat med tiden 2:17,09.

Utöver detta fick vi se många fina resultat och många sköna personliga rekord av våra duktiga aktiva. Kolla in alla resultaten på länken nedan.

Resultat Luciaspelen 2016

Skribent: Fredrik Wikfeldt
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info