Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Judith och Olle fixade segern till Stockholm

14 SEP 2020 15:59
Det blev klar seger till Stockholm då Svelandsmästerskapen avgjordes i helgen. Från Mälarhöjden hade vi Judith och Olle med i laget och deras starka insatser bidrog starkt till Stockholmslagets seger i regionsmästerskapet.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 15:59

Svealandsmästerskapen 2020

Det var fin stämning på Östra Svealandsmästerskapen i Bålsta under lördagen trots höstväder på sin sämsta sida — med regn, blöta banor och oregelbundna kastvindar. Från Mälarhöjden hade vi Judith Nielsén och Olle Willner på plats för att representera Stockholm i detta regionsmästerskap.

För Judith blev det tre guld på maximala tre starter och en fin fortsättning på den utomhussäsong som till slut kom igång mot slutet av sommaren, med även tre guld på DM i häromveckan.

Trots vädret så visade de sig vara bra förhållanden för snabba lopp. Det var många pers i löpgrenarna och för Judith i både 60 m (8,31 i medvind 2,0) och 200 m (27,35 i medvind 1,3). Judith vann även 200 meter häck med stor marginal, med tiden 30,83.

Av coronaskäl så var Svealandsmästerskapen uppdelade den här gången, så i Bålsta fick Stockholmslaget enbart tampas mot Gotland, Uppland och Södermanland. En annan effekt var att det var tuffare att ta plats i distriktslagen eftersom enbart tre deltagare fick vara med från varje distrikt, jämfört med åtta i normala fall.

Vi kan dock notera att Judiths tider hade lett till två guld (60 m och 200 m) och ett silver (200 m h) i Västra Svealandsmästerskapen, som genomfördes samma dag i Kristinehamn. 

Olle gjorde en fin trestegstävling. Efter ett inledande ”genomtramp”, samlade han ihop sig och fick till tre stycken godkända hopp. En fin svit, samtliga över tio meter.

Det längsta mätte 10.39 och därmed också ett nytt PB för Olle.

I lagtävlingen Sveland Öst så vann Stockholms 13-åringar med 501 poäng före Uppland på 439 poäng. Gotland slutade trea med 64 poäng Södermanland tog fjärdeplatsen med 16 poäng.

Samtliga individuella resultat på länken nedan.

Resultat Svealand Öst 2020 


Judith fick kliva högst upp på pallen tre gånger. Bäst i stan! :-)

 

 

Olle och Judith (arkivbild från UDM i somras).

 

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info