Hoppa till sidans innehåll

Silver i Turebergsstafetten

07 MAJ 2019 20:13
I helgen gick klassiska Turebergsstafetten i natursköna Edsbergs slottspark med start och mål på Sollentunavallen. Efter fina laginsatser blev det ett imponerande silver till MIK-07 och fin debut av MIK-09 i den sköna vårsolen!
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2019 20:13

I lördags den 4 maj gick Turebergsstafetten av stapeln i Edsbergs slottspark med start och mål på Sollentunavallen. Mälarhöjden ställde upp med två mixedlag - fem debutanter från 09-gruppen och så det rutinerade 07-laget där flera löpare gjorde sin tredje Turebergsstafett. 

 

07-laget (bilden överst) sprang sig till en glimrande silverplats i 06/07-klassen, lagets bästa placering hittills i tävlingen. 09-laget kämpande sig till en fin 13:e plats av 21 startande lag i 08/09-klassen, i stark konkurrens med många äldre lag.

 

Turebergsstafetten omfattar fem sträckor där den första är 800 meter. Därefter följer tre sträckor på 600 meter, 550 meter och 1000 meter på grusvägar i slottsparken innan den avslutande sträckan på 400 meter inne på Sollentunavallen.

 

I 07-laget gick Zeinab Mabrouk ut på förstasträckan och gjorde en stabil och säker start för laget. Hon växlade sedan över till en benstark Eliott Lindqvist som gjorde den tuffa sträckningen på 600 m med en rejäl 100 meters lutning uppför innan den tredje växlingen till Carl-Axel Falck. "Calle" drev upp tempot och hade fört upp laget till en andraplats då stafettpinnen gick över Nils Sundström som sprang den längsta turen i stafetten,1000m. Nils löpte lätt och förvaltade utan problem andraplatsen hela vägen in på Sollentunavallen där Olle Willner tog vid. Olle sprang den sista 400m-sträckan inne på löparbanorna snabbast av samtliga deltagare i mixedstafetten och satte dessutom personligt rekord på sträckan. 

 

I 09-laget inledde Lily Kylefjord starkt och gav MIK en flygande start. Bruno Holmer tog den tuffa andra sträckan och växlade över till Lucas Wihlborg Lindroos, som säkert förde stafettpinnen vidare. Samuel Härkegård Wulff sprang den långa kilometersträckan innan han slutligen växlade till Arvid Pettersson Boberg. Arvid gjorde ett starkt slutvarv inne på Sollentunavallen och förde MIK till en fin mittenplacering.

 

Länk till resultat:

http://turebergfriidrott.se/resultat/turebergsstafetten/TFKSt19/resultat.php

 

Turebergsstafetten
09-laget bjöd på en stabil insats i årets Turebergsstafett.

 

Zeinab
Zeinab redo för startsträckan i 07-laget.

 

Elliot
Elliot gjorde en vass insats för 07-laget i den långa stigningen upp mot växling.

 

Skribent: Åsa Härkegård och Lina Serning
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info