Hoppa till sidans innehåll
Foto: Åsa Härkegård 09-gruppen bjöd på fina insatser i Stockholmskampen

Stockholmskampen 2021

22 MAJ 2021 10:01
I veckan var det tävlingspremiär för våra 08or och 09or. En imponerande bred trupp på hela 44 aktiva från Mälarhöjden fanns på plats när lagtävlingen Stockholmskampen inleddes med första deltävlingen mellan MIK och Hanvikens SK på Trollbäckens IP.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2021 10:01

Onsdagen den 19 maj var det äntligen dags för en efterlängtad tävlingspremiär för våra 08or och 09or. En fantastiskt bred trupp på hela 44 tjejer och killar från Mälarhöjden fanns på plats när Stockholmskampen inleddes med första deltävlingen mellan MIK och Hanvikens SK på Trollbäckens IP. Kvällen bjöd på tävlingsdebuter, laganda, personliga rekord och fina resultat.

Stockholmskampen är först och främst en lagtävling där både deltagande och resultat premieras. Under fyra deltävlingar kommer 12- och 13-åringar från 11 föreningar tävla i de flesta av friidrottens grenar. Varje lag får poäng baserat på antalet deltagare och deras sammanlagda placering. I onsdagens tävling stod längdhopp, kula och 5x200 meter stafett på programmet. 12-åringarna hoppade dessutom höjdhopp och 13-åringarna stavhopp.

För många av våra aktiva var det första tävlingen på ett och ett havt år, efter ett evighetslångt coronauppehåll. För andra, som börjat med friidrott under pandemin, var det första tävlingen någonsin.

Det var inte bara våra ungdomar som visade framfötterna denna kväll. I sällskap hade de ett 20-tal föräldrar som agerade funktionärer och tävlingsarrangörer, många för första gången. De krattade, mätte och förde protokoll som om de aldrig gjort något annat.

Stockholmskampens resultat uppdateras löpande i en gemensam resultatlista från samtliga tävlingar. Alla föreningar tävlar inte samtidigt, så det kommer dröja innan vi kan säga mer om hur Mälarhöjdens lag ligger till i totalen. På följande länk finns såväl de individuella resultaten som poängställningen mellan de olika lagen:

https://easyrecord.se/result?oeDCDD

Fler bilder från tävlingarna: Stockholmskampen MIK album

Den 5 juni är det dags för deltävling 2 på hemmaplan på Sätra IP tillsammans med Hanvikens SK och Huddinge AIS.

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info