Hoppa till sidans innehåll

Bra utdelning i Täby Open

21 MAJ 2018 21:31
I helgen gick Täby Open på Tibblevallen i Täby. Våra aktiva från Mälarhöjden hade bra utdelning med tre medaljer på fem grenstarter och dessutom många fina resultat i det sköna försommarvädret!
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 21:34

I helgen den 19-20 maj gick Täby Open på Tibblevallen i Täby. Tävlingen som är öppen för alla klasser från PF8 upp till seniorer drog som vanlig ett stort startfält och det blev en trevlig helg på Tibblevallen i solsken och sommarvärme.

Från Mälarhöjden hade vi ett litet men starkt lag på plats bestående av fem aktiva som ställde upp i en gren var. Vi fick se många fina insatser och bra resultat och dessutom hela tre medaljer.

Alba Lindfors ställde upp i damklassen i spjut där hon slutade på andraplats i resultatlistan. Albas silverkast mättes till 28,55.

Josefin Wikfeldt säsongsdebuterade i längdhopp och slutade på tredjeplats i F17-klassen med ett hopp på 5,00.

Maja Thodenius tog silver i F15 stav efter att ha klarat 2,67. Även Moa Skagerlund deltog i stavhoppet men hon rev ut sig på sin ingångshöjd 2,57 och blev utan resultat denna gång.

Leo Raksanyi ställde upp i P17 100m där han missade finalen med en hårsmån och slutade på en niondeplats med tiden 12,47 i motvind 0,9 m/s.

Publiken på Tibblevallen bjöds också på höjdhopp i världsklass denna soliga dag då unge hemmahopparen Fabian Delryd från Täby IS vann herrklassen och persade tre gånger. Slutresultatet 2,33 är näst bäst i världen i år och endast tre svenskar har hoppat högre genom tiderna utomhus (Linus Thörnblad 2,34 – Stefan Holm 2,37 – Patrik Sjöberg 2,42). Läs mer om höjdhoppet här.

 

Resultat Täby Open 2018

Skribent: Fredrik Wikfeldt
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info