Hoppa till sidans innehåll

Bra utdelning på Katrineholmsspelen

30 MAJ 2019 08:57
Många fina insatser i helgen med vassa resultat och fyra medaljer, bl a ett imponerande guld på 60m i F13-klassen för Judith som vann med tiden 8,83 i rejäl motvind. Även imponerande framgångar i veteranklassen där pappa/coach Tobias ställde upp.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2019 08:57

I lördags den 25 maj gick Katrineholmsspelen. En mycket gemytlig och trevlig tävling på Backavallen och som avgjordes i stark motvind i sprintloppen men medvind i längdhoppet.

Judith Nielsén tävlade mot många som var ett år äldre i F13-klassen och gjorde en särskilt bra insats i 60 meter med vinst i ett jämnt lopp, trots eller kanske tack vare första gången i startblock under tävling. 8,83 i blåsten blev tiden, någon tiondel över personbästa. Därmed slog hon de tre som kom före henne i 60 meter häck tidigare på dagen. Judith kom även på pallen med en tredjeplats på 600 meter, andra gången på den distansen (1.59,42).

Judiths pappa Tobias Nielsén, som även brukar fungera som ledare under tävlingar, gjorde sin tävlingsdebut och även han testade startblock för första gången. Det blev vinst på 26,68 på 200 meter i M40-klassen, dock utan konkurrens från någon annan i den klassen... På samma sätt fick han ett med sig ett guld på 5000 meter (19.50,59) trots att han hamnade mitt i gruppen av övriga seniorer och veteraner, som dock alla tävlade i yngre åldersklasser.

Kanske var Judith särskilt peppad efter att två dagar tidigare träffat sin idol Carolina Klüft (se bild nedan) under inspelningen av "Vem kan slå Anja och Foppa?". Biljetterna dit hade kommit via MIK:s erbjudande till olika ungdomsgrupper.

Visst ser det ut som att Carro värvats till Mälarhöjden, med den röda tröjan?

Resultat Katrineholmsspelen 2019

Judith och Tobias Nielsén

 

Judith Nielsén och Carolina Cluft

Skribent: Tobias Nielsén och Fredrik Wikfeldt
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info