Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Brons och sjätteplats till MIK i Stockholmskampen

20 SEP 2022 15:54
I helgen avslutades lagtävlingen Stockholmskampen med finaler på Enskede IP. Det blev en fantastisk finalhelg för våra 12- och 13-åringar. När årets tävling summerades slutade våra 13-åringar på en tredjeplats och 12-åringarna blev sexa. Strålande!
  • Uppdaterad: 20 SEP 2022 15:54

I helgen avslutades lagtävlingen Stockholmskampen med finaler på Enskede IP. Det blev en fantastisk finalhelg för våra 12- och 13-åringar. När årets tävling summerades slutade våra 13-åringar på tredje plats av totalt tio deltagande lag. 12-åringarna blev till sist sexa, en finfin placering av våra debutanter.

Årets Stockholmskampen har avgjorts i fyra deltävlingar mellan maj och september. Totalt har våra aktiva tävlat i 13 individuella grenar och flera stafetter. Lagets poäng är en kombination av deltagande- och resultatpoäng, där såväl bredd som spets premieras. För att lyckas nå en topplacering krävs både bredd och spets i många grenar, bland både tjejer och killar.

I finalhelgen var 2010-laget först ut i en ganska blöt tillställning på lördagen. Laget hade klättrat till en sjätteplats under de tidigare deltävlingarna och lyckades efter en rad fina insatser behålla den placeringen till tävlingens slut. Allra starkast var laget på 60 meter och längdhopp, men även i slägga, stafett och 800 meter hinder bjöd våra killar och tjejer på fina insatser. Pallplatserna i 12-årstävlingen gick till Tureberg, Hammarby och Hellas/Boo.

På söndagen var vädret bättre. Våra 13-åringar kom med ett strålande tävlingshumör, taggade till tänderna inför chansen på en pallplacering. Förra året slutade laget sexa i 12-års-kampen. Grenarna för dagen var 60 meter, längdhopp, spjut, stafett och 800 meter hinder. Laget radade upp bra resultat som ledde till två grensegrar – tjejerna i spjut och killarna på 800 meter hinder. När pokalerna till sist delades ut utbröt det stora glädjejublet! Brons till lilla Mälarhöjden, på pallen tillsammans med bjässarna Tureberg och Hammarby.

För 2009-gruppen var bronset i Stockholmskampen verkligen pricken över i efter en helt fantastisk utomhussäsong. Gruppen har formligen håvat in medaljer på Svealandsmästerskap, DM, stafett-DM och en lång rad tävlingar i Stockholm – ja till och med på sommarlovet i Skåne, Halland och Bollnäs. 

Nästa år får våra 12-åringar i 2010-laget sällskap i Stockholmskampen av våra 2011-grupper. Vi säger lycka till och ser fram emot att följa 2023 års kamp!

Resultat Stockholmskampen 2022 - EasyRecord

Skribent: Åsa Härkegård
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info