Hoppa till sidans innehåll

Dubbla medaljörer på Skol-DM

14 SEP 2017 21:14
Det blev ett guld och två silver när MIK-tjejerna Josefin Wikfeldt och Maja Thodenius idag tävlade på Stadion i Stockholms Skol-DM i friidrott. En skön avslutning på utomhussäsongen.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2017 21:39

Idag den 14 september gick skol-DM i friidrott på anrika Stockholms Stadion. Josefin Wikfeldt och Maja Thodenius från Mälarhöjdens IK var på plats och tävlade denna dag för sin skolidrottsförening Aspuddens skola. På fyra grenstarter blev det tre medaljer och en fjärdeplats. En imponerande insats.

Josefin ställde upp i ÅK9F-klassen på 100m och i längdhopp. Det blev guld i längdhoppet och segerhoppet mättes till 4,90. Josefin som hoppat 5,39 på USM i augusti var inte riktigt nöjd med resultatet men glad över segern. På 100m blev det en silverplats och tiden i mål blev 13,07. En fin tid i motvind och regn.

Maja som i helgen var med i Stockholmslaget som vann Svealandsmästerskapen visade fortsatt bra form och tog silver i ÅK8F-klassen där hon slutade på andraplats i längdhoppstävlingen. Majas silverhopp mättes till 4,03. Maja var mycket nära ytterligare en medalj i höjdhoppet där hon slutade på fjärde plats med resultatet 1,30. Hon hade hoppats på en decimeter till men dagens förhållande var inte optimala. Men en stabil insats av Maja som ju annars har stavhopp som sin favoritgren där hon är en av de främsta i landet. Stavhopp fanns dock inte på programmet idag.

Sammanfattningsvis en lysande dag på Stadion med tre DM-medaljer till samlingarna. Snyggt jobbat tjejer!

Resultat Skol-DM Friidrott 2017

 

Skol-DM friidrottMaja och Josefin hade en bra tävlingsdag på Stadion.

 

Josefin WikfeldtJosefin tog guldet i ÅK9 längdhopp. Segerhoppet mättes till 4,90.

 

Josefin Wikfeldt, Aspuddens skola Josefin högst upp på prispallen tillsammns med Martina Rösteberg och Matilda Danielsson från Engelbrektsskolan.

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info