Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Elise persade i säsongsdebuten

07 JUN 2020 16:19
I veckan dök chansen upp för en efterlängtad säsongsdebut för några av våra sprinters i Juniorgruppen. Elise och Josefin tävlade på onsdagen i Huddinge på Källbrink och på lördagen på Enskede IP. Och det blev en fin inledning på tävlingssäsongen!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2020 16:19

Resultat från veckans tävlingar

Sommaren är här och med den följer friidrottens högsäsong. I år är dock läget annorlunda och de nästan alla planerade tävlingar är inställda. Detta gäller de flesta lokala tävlingar på distriktsnivå såväl som internationella tävlingar som EM, Diamond League och OS.

Men för ungdomar och barn födda 2002 eller senare så är det tillåtet att arrangera mindre tävlingar. I veckan ordnade Huddinge AIS en liten tävling på Källbrinks IP och igår lördag var det Hammarby Friidrott som bjöd in till tävlingar på Enskede IP. Bägge tävlingarna var öppna för deltagare födda 2002-2006.

Från Mälarhöjden hade vi Elise Legzdins och Josefin Wikfeldt som passade på och tog tillfället i akt att göra tävlingsdebut för säsongen. Tävlingarna på Källbrink på onsdagskvällen bjöd på fina förhållanden med 20 grader varmt, strålande sol och medvind på målrakan. Trots att båda tjejerna fortfarande befinner sig i en period av tung försäsongsträning så fick vi se riktigt fina tider på 100 meter. Elise imponerade stort med tiden 12,41 i godkänd vind. Nytt pers och en lysande inledning på tävlingssäsongen. Josefin gick i mål på 12,86.

På lördagen på Enskede IK var det helt andra förutsättningar. Runt 12 grader, regn och motvind. Men även här bjöd våra sprintertjejer på fina resultat. Elise vann F18-klassen med tiden 12,57. Josefin gick i mål som tvåa en hundradel efter med tiden 12,58. Glädjande resultat och riktigt kul att få komma igång med tävlandet igen!

Resultaten kommer upp här inom kort - https://www.friidrott.se/rs/resultat.aspx?page=results&year=2020&type=7

 

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info