Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ester, Judit och Hannes uttagna till Nordiska skolspelen

13 MAJ 2022 15:17
Ester Wikfeldt, Judit Hagerfors och Hannes Lundmark har blivit uttagna till Stockholms friidrottslag i Nordiska skolspelen. Tillsammans med 14 andra friidrottsungdomar från Stockholm åker de till Oslo för att Sverige i denna nordiska ungdomsmångkamp.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2022 15:17

Stort grattis till Ester Wikfeldt, Judit Hagerfors och Hannes Lundmark (2008) som har blivit uttagna till Stockholms friidrottslag i de Nordiska skolspelen i juni. Tillsammans med 13 andra friidrottsungdomar från Stockholm åker de till Oslo i månadsskiftet maj-juni för att representera Stockholm och Sverige i denna nordiska ungdomsmångkamp.

Nordiska skolspelen startade 1948 för att stärka den nordiska samhörigheten bland unga i efterdyningarna de olika öden som drabbade länderna i andra världskriget. Under alla de år spelen funnits, har generation efter generation av duktiga idrottare i de nordiska huvudstäderna fått vara med om en oförglömlig skolspelsvecka. Man träffas för att tävla i friidrott, fotboll och handboll, men minst lika viktiga är de officiella, kulturella och sociala programpunkterna som värdstaden erbjuder. Tävlingen är öppen för ungdomar födda 08 eller tidigare (går årskurs 7).

Friidrottsdelen inom Nordiska skolspelen är en mångkamp (100m, längd, höjd, kula och 800m). Friidrottslaget kommer bestå av åtta tjejer och åtta killar som kommer representera Stockholm stad och Sverige under dessa spel.

Årets tävling arrangeras i Oslo den 30 maj till 3 juni. I Stockholmslaget finns förutom friidrottstruppen ett fotbollslag och ett handbollslag.

Varmt lycka till till våra Mälarhöjdare!

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info