Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Fina framgångar på Brommaspelen

12 SEP 2018 21:46
I helgen gick Brommaspelen på Stockholm Stadion. Från Mälarhöjden hade vi ett stort och starkt lag på plats som bjöd på fina insatser och många vassa prestationer. Dessutom samlade vi ihop till nio medaljer och massor av nya personliga rekord!
  • Uppdaterad: 13 SEP 2018 09:21

I söndags den 9 oktober arrangerade Bromma IF årets Brommaspel på anrika Stockholms Stadion. Årets tävling lockade drygt 450 deltagare fördelade på över 1100 starter. Det blev en riktigt bra dag på Stadion med strålande solsken och skön sensommarvärme. Från Mälarhöjden hade vi ett stort gäng på plats och våra duktiga aktiva bjöd den stora publiken på många fina prestationer och många nya personliga rekord. Dessutom samlade vi ihop till nio medaljer varav ett guld, fem silver och tre brons. Mest framgångsrika åldersklass var våra 2008:or som själva samlade ihop till fem medaljer och massor av finalplatser.

I P10-klassen blev det dubbla medaljer till Emmanuel Eneh. Emmanuel tog silver på 60m med tiden 9,25. I längdhoppet slog han till med 4,06 och även där blev det silver. Joel Åkerborg bärgade ett fint brons i höjdhopp efter att ha klarat 1,15. 

I F10-klassen hade vi också en dubbelmedaljör, nämligen Ester Wikfeldt som tog ett brons i höjdhopp med resultatet 1,15 och ett silver i längdhoppet med resultat 3,82. Judit Hagerfors var bara tre centimeter från pallen med resultatet 3,53. F10-tjejernas längdhopp var en av de största grenarna med 30 tjejer till start.

I F11-klassen blev det ett brons till Judith Nielsén på 60m. Judiths tid i finalen blev 9,21. Även här var det riktigt nära dubbelt MIK på pallen då Zeinab Mabrouk slutade som fyra i finalen med tiden 9,29.

I F15-klassen blev det ett silver till Iris Kihl i höjdhopp. Iris resultat blev 1,56. En bra uppladdning inför helgen som kommer då Iris tävlar i Svealandsmästerskapen, den viktigaste tävlingen för säsongen för våra 13-14 åringar.

I F17-klassen blev det dubbla medaljer till Josefin Wikfeldt. Josefin vann längdhoppet med resultatet 5,09. På 100m blev det ett silver då Josefin gick i mål med tiden 12,71.

För de allra flesta är nu tävlingssäsongen över för den här gången. Det blev en riktigt bra avslutning med många deltagare och fina resultat för Mälarhöjden. Nu ser vi fram emot att dra igång med en ny uppbyggnadsperiod inför kommande inomhussäsong som i Stockholm rullar igång med Första Chansen i Storängshallen den 17-18 november. Men innan dess ser vi fram emot Svealandsmästerskapen på Trollbäckens IP till helgen 15-16 september. Heja Stockholm!

Resultat Brommaspelen 2018

 

MIK Friidrott 08-gruppen

 

MIK Friidrott

 

MIK Friidrott

 

MIK Friidrott

 

MIK Friidrott

 

MIK Friidrott

 

MIK Friidrott

 

Stadion

 

Ester Wikfeldt

 

MIK Friidrott

 

Ester Wikfeldt

 

Josefin Wikfeldt

 

Ester Wikfeldt

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info