Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar på Hellaskastet

06 MAJ 2018 20:33
Det blev en strålande start på utomhussäsongen då Hellaskastet avgjordes i helgen. Mälarhöjden hade ett starkt lag på plats och vi fick se många fina prestationer och många nya pers. Dessutom blev det inte mindre än sex medaljer. Imponerande!
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2018 20:50

Det blev en fin start på utomhussäsongen för våra kastare i ungdomsgruppen då trevliga Hellaskastet gick av stapeln på Björknäs IP i helgen den 5 maj. Mälarhöjden hade ett starkt lag på plats och vi fick se många fina prestationer och många nya pers. Dessutom blev det inte mindre än sex medaljer till Mälarhöjden.

I P17 slägga blev det guld till Mälarhöjden genom Anton Harryson. Antons segerkast mättes till 25,82. Anton tog också brons i P17 kula med resultatet 10,06.

Mert Affan ställde också upp i P17-klassen där han slog till på ett silver i spjuttävlingen. Merts längsta kast blev 27,47 meter.

I P15 diskus blev det ett silver till August Schmidt. August silverresultat skrevs till 39,84. Ett riktigt bra kast och en rejäl putsning av hans tidigare personliga rekord.

Alba Lindfors ställde upp i damklassen i spjut där hon med ett kast på 28,86 hamnade på en fjärdeplats i reslutatlistan, precis utanför pallen.      

I F15 diskus blev det silver till Mälarhöjden genom Alexandra Karlsson. Alex drog iväg diskusen 23,97 meter och det såg riktigt bra ut.

Ingrid Hammarberg tog silver i F15 slägga och Ingrids längsta kast mättes till imponerande 36,29.

Utöver dessa fina resultat blev det också många nya pers och ett flertal fina placeringar just utanför pallplats. Kolla in samtliga resultat på länken nedan. Sammanfattningsvis en riktigt vass start på kastarnas utomhussäsong!

Resultat Hellaskastet 2018

 


Kastargänget chillar i vårsolen mellan grenarna.

 

Alex och Ingrid Mälarhöjdens IK
Alex och Ingrid gjorde en fin tävling med flera fina insatser.

 

Kralliga kastare kan krabbanKralliga kastare kan krabban.

 

Skribent: Fredrik Wikfeldt
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info