Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Fina resultat på SAYO

04 JUN 2018 19:07
Stor publik bjöds på sommarvärme och fina resultat då årets upplaga av SAYO gick av stapeln på Sollentunavallen i helgen. Bland annat fick vi se Iris Kihl segla över 1,57 och ta guld i höjd och Josefin Wikfeldt vinna både försök och final på 100m.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2018 21:31

SAYO 2018

I helgen den 1-3 juni gick tävlingen SAYO – Sollentuna Athletic Youth Open för 29:e gången på Sollentunavallen. Turebergs Friidrottsklubb bjöd som vanligt på en mycket välarrangerat tävling med stora startfält och hög kvalitet på både deltagare och funktionärer. Denna helg var även vädret av högsta kvalitet, åtminstone för sprinters, hoppare och kastare. Kanske i varmaste laget för långdistansarna.

Från Mälarhöjden hade vi ett litet men starkt lag på plats som bjöd publiken på fina insatser och många nya personliga rekord. Dessutom blev det två guld och ett brons.

Iris Kihl gjorde en lysande höjdhoppstävling i F13-klassen och tog guldet. Iris inledde med en rivning på ingångshöjden 1,37 men tog i andra. Sedan var det felfritt över 1,41 och 1,45. 1,48 stod hon över och rev sedan två gånger på 1,51 men klarade i tredje. Sedan stod hon iskallt över 1,54 där de sista konkurrenterna rev ut sig. Nästa höjd var 1,57 (två centimeter över Iris personliga rekord). Iris seglade över 1,57 i första försöket och därmed var guldet klart!

Josefin Wikfeldt gjorde årsdebut på 100m och persade direkt i försöket med tiden 12,74. I finalen gick det ännu fortare och Josefin korsade mållinjen först av alla samtidigt som klockan stannade på 12,66. Nytt pers igen och guld.

Josefin ställde även upp i F17 längd där hon slutade på bronsplats med ett hopp på 5,25.

Utöver detta hade vi som sagt flera starka prestationer i många olika grenar. Kolla in samtliga resultat på länken nedan.

Resultat SAYO 2018

 

Iris gjorde en strålande tävling med flera fina insatser. Bl a blev det guld och pers i höjdhoppet.

 

05-gänget ställde upp med fyra starka spjutkastare och en mångsysslare.

 

Leo RaksanyiLeo persade på 100m med tiden 12,11.

 


Felix, Måns, Iris, Hampus och Isak bjöd samtliga på bra insatser och fina resultat.

 

Felix OlofssonFelix ställde upp i längd och på 100m där det blev pers med tiden 12,53. På onsdag är det dags igen för nytt pers?

 

Josefin Wikfeldt  Josefin på pallen tillsammans med Maja Åskag, Råby-Rekarne FIF och Draina Kintu, Hellas FK. Josefins segertid blev 12,66.

 

 

 

Skribent: Nyhetsredaktionen
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info