Hoppa till sidans innehåll

Fin utdelning i Västerås

25 JAN 2019 16:50
I helgen gick Inlagda Gurkspelen i Westinghouse Arena i Västerås. Mälarhöjden hade tävlande på plats båda dagarna som bjöd på fina insatser med flera nya pers och många vassa resultat. Dessutom samlade vi ihop till sju pallplatser. Snyggt jobbat!
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 16:50

I helgen den 19-20 januari gick Inlagda Gurkspelen i Westinghouse Arena i Västerås. Tävlingen som funnits i många år arrangerades i vanlig ordning av Västerås FK. Mälarhöjden hade tävlande på plats båda dagarna. Vi fick se flera fina insatser av våra duktiga aktiva med nya pers och många fina resultat. Dessutom samlade vi ihop till sju sköna medaljer varav ett guld, tre silver och tre brons.

I F14-klassen fick vi se imponerande insatser av Ida Grimheden. Det blev ett guld i stavhopp och segerresultatet skrevs till 2,13. Ida visade dessutom upp sin breda kompetens inom löpning genom att ta silver både på sprintdistansen 200m och på den betydligt längre distansen 1000m. Idas tid på 200m blev 29,90 och på kilometern gick hon i mål på 3:23,18.  Även Maja Nydahl Eriksson gjorde bra ifrån sig med bland annat en sjätteplats på 200m med tiden 32,88.

I P14-klassen blev det ett brons till Hannes Jutterström i kula. Hannes längsta stöt kom i tredje omgången och mättes till 9,21. Det gjordes flera fina insatser i P14-klassen med bland annat en fjärdeplats för Hannes Morawski på 1000m och en fjärdeplats för Isak Storm i höjd.

I F16-klassen hade vi Ingrid Houltzén och Alexandra Karlsson som gjorde en bra tävling i viktkastning. Ingrid slutade femma med resultatet 12,56 och Alexandra slutade på sjundeplats med 11,11.

I P12-klassen blev det dubbla medaljer till Olle Willner. På 60m blev det en tredjeplats och Olles tid i finalen blev 8,85. Även i höjd blev det brons för Olle som klarade sig över 1,26 med fin hoppning. Även Carl-Axel Falck gjorde bra ifrån sig i klassen med bl a en femteplats i höjd och en plats i längdfinalen.

I F12-klassen hade vi Judith Nielsén och Zeinab Mabrouk som ställde upp framgångsrikt i flera grenar. Bland annat blev det en finalplats på 60m för båda två, en femteplats i höjd för Judith och en femteplats i längd för Zeinab.

Våra fyra 07:or avslutade sedan dagen med en stafett över 4x200m i PF13-klassen (bilden överst). Efter en lång dag på tävlingsbanorna kramade de ur de sista krafterna ur sina kroppar och sprang så det rykte om skosulorna. Judith tog förstasträckan, Carl-Axel andrasträckan, Zeinab tog tredjesträckan och Olle avslutade. De gjorde ett fint lopp med stabila växlingar och gick i mål som heatsegrare med tiden 2:04,94 - ett resultat som räckte till ett skönt silver, endast sju hundradelar från guldet. Ett härligt avslut på tävlingsdagen!

Resultat Westinghouse Inlagda Gurkspel 2019 - https://www.vasterasfriidrott.se/inlagda-gurkspelen/

 

Olle Willner, Mälarhöjdens IK Friidrott
Olle på pallen efter 60m-finalen tillsammans med Elias Ekman och Ivar Sundberg från Upsala IF.

Skribent: Nyhetsredaktionen - MIK Friidrott
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info