Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Glitter och guld på Luciaspelen

13 DEC 2017 14:35
I helgen gick Luciaspelen i Sätrahallen. Granen var klädd och snön låg vit på halltaket. Från Mälarhöjden hade vi ett stort lag på plats och vi fick se många fina insatser och många nya pers. Dessutom blev det sex glittrande medaljer!
  • Uppdaterad: 13 DEC 2017 14:39

I helgen den 8-10 december gick Luciaspelen i Sätra Friidrottshall. Årets tävling var den 32:a upplagan och arrangerades som vanligt av IFK Lidingö Friidrott. Luciaspelen är en tävling som alltid drar stora startfält och så även i år. Från Mälarhöjden hade vi ett stort gäng på plats och våra aktiva bjöd på många fina insatser. Dessutom samlade vi ihop till sex medaljer, varav två guld och fyra silver.

Inga Willner som tävlade i F17-klassen hade en bra helg med guld i stavhoppet. Ingas segerresultat blev 2,30 men hon var även mycket nära att klara 2,40. Inga gjorde också en strålande insats på 30m där hon gick till final med tiden 5,00.

Josefin Wikfeldt vann sitt försök i F17 30m med tiden 4,66. I finalen gick det ännu snabbare och tiden 4,62 räckte till en fin silverplats. Men det var bara 2 hundradelar upp till guldet.

Moa Skagerlund tog silver i stavhopp i F15-klassen med ett hopp på 2,60. Moa hade bra marginal till ribban och snart får vi nog se henne segla över 2,70 också. Kanske redan i nästa tävling.

Ester Wikfeldt ställde upp i F10-klassen där hon mosade sitt eget pers i längdhoppet i tre hopp i rad. Det blev en spännande (och lång) längdhoppstävling där ledningen växlade och resultatlistan kastades om efter varje omgång. Ester slutade till sist på silverplats, med det ny imponerande personliga rekordet 3,78.

Tor Vilmar och Theodor Huhta tog en skön dubbelseger till Mälarhöjden i P11 kula. Tor tog guldet med en segerstöt på 9,86. Theos silverresultat blev 9,25. Lysande!

Utöver detta fick vi även se många starka insatser, många finalplatser och framskjutna placeringar, samt många nya pers. En riktigt bra helg i Sätrahallen. Kolla in alla resultaten på länken nedan.

Resultat Luciaspelen 2017

 

 

Mälarhöjdens IK Friidrott

 

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen

 

Luciaspelen 2017, Final F17, 30m

 

Luciaspelen 2017, Final F17, 30m

Skribent: Fredrik Wikfeldt
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info