Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Guldglans i Nynässpelen

02 SEP 2018 22:10
Det blev ett guld till Mälarhöjden genom Josefin Wikfeldt när Nynässpelen gick av stapeln under söndagen. Josefin ställde upp i F17-klassen på 200m där hon gjorde ett fint lopp och vann med med tiden 26,48.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2018 08:35

I dag den 2 september gick Nynässpelen på idylliska Kvarnängens IP i Nynäshamn. Tävlingarna som arrangeras av Ösmo Nynäs FIK var öppna för alla klasser från PF7 upp till veteraner. Från Mälarhöjden hade vi två startande i Josefin Wikfeldt och Patrick Lindfors.

 

Josefin ställde upp i F17-klassen på 200m där hon utklassade allt motstånd och tog hem segern med ett riktigt fint lopp. Josefin lottades till innerbanan men gjorde en kanonkurva och hade en klar ledning redan innan upploppsrakans start. Tiden i mål blev 26,48 vilket endast var 24 hundradelar från PB. En riktigt bra tid så här sent på säsongen.

 

Patrick Lindfors ställde upp i veteranklassen i Nynässpelens specialgren ”Superkula”. Grenen är en minimångkamp i kula där deltagarna får nio stötar vardera. Tre stötar med en ”vanlig” kula på 7,26 kg, tre stötar med 9kg och tre stötar med en monsterkula på 12kg. Den längsta stöten med varje vikt läggs ihop till ett totalresultat. För Patricks del denna dag blev det tre övertramp med 7,26-kulan och därmed var chanserna att vara med och slåss om segern bortblåsta. Men publiken bjöds ändå på en bra tävling med härlig stämning och många fina resultat.

 

Resultat Nynässpelen 2018

 

 

 

Superkula Nynässpelen
Patrick ställde upp i "Superkula" där han fick tampas med riktigt tunga redskap.

 

 

Josefin Wikfeldt
Josefin högst upp på pallen efter 200m tillsammans med Victoria Davidsson från Tyresö FK och Alma Robling från Hammarby IF.

 

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info