Hoppa till sidans innehåll

Iris och Ida fixade segern till Stockholm i Svealandsmästerskapen!

17 MAR 2019 20:27
Det blev seger till Stockholm när Svealandsmästerskapen avgjordes i Tybblelundshallen i Örebro i helgen. Iris Kihl och Ida Grimheden bidrog stort till Stockholmslagets sköna seger genom starka insatser med grenseger och nya personliga rekord!
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 20:27

Stockholm befäste sin positions som regionens starkaste friidrottsdistrikt genom att vinna stort då Svealandsmästerskapen för 13-14 åringar avgjordes den 16-17 mars i Tybblelundshallen i Örebro. Högst delaktiga i segern var Iris Kihl och Ida Grimheden från Mälarhöjdens IK.

Iris imponerade stort och försvarade sin regionsmästartitel i höjdhopp från i somras genom att vinna igen. Trots en lite jobbig inomhussäsong med en del ryggproblem samlade hon ihop sig och gjorde vad som krävdes för seger. Det blev dock en spännande kamp med omhoppning för att avgöra segern i grenen. Silvermedaljen gick till Lisa Mårtensson från Huddinge men Iris plockade hem guldet igen tack vare enastående hoppning när det gällde som mest. Segerresultatet blev tillslut 1,61.

Ida Grimheden bjöd på stabila insatser och bidrog med många poäng till Stockholmslaget genom starka insatser i stavhopp, på 1000 meter och i stafetten över 4x200m. Det blev en strålande fjärdeplats för Ida på 1000m där hon sprang på 3:18,45. Nytt pers och ett riktigt bra lopp. I stavhoppet blev det också personligt rekord för Ida som bjöd publiken på väldigt bra hoppning och seglade över 2,62. Ett resultat som räckte till en skön sjätteplats!

För 13-14-åringar är regionmästerskapen den högsta mästerskapsnivån och i Svealand utses regionmästare vid Svealandsmästerskapen. Denna tävling är en stor lagtävling som går både inomhus i mars och utomhus i september. Till Svealandsmästerskapen tas det ut ett Stockholmslag som får vara med och tävla mot de andra distrikten i Svealand (Dalarna, Gotland, Gästrikland, Närke, Stockholm, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland.) Uttagningen till Stockholmslaget görs av Stockholms friidrottsförbund (08fri.) och viktigaste tävling brukar vara ungdoms-DM, men även utmärkande starka resultat i andra tävlingar vägs in vid uttagningen.

I den prestigefulla lagtävlingen slutade det som sagt med seger till Stockholm i år igen som fick ihop 1266 poäng totalt. På andraplats slutade Uppland med 949 poäng och trea blev Västmanland med 815 poäng. Därefter följde distrikten Värmland (695), Närke (608,5), Gästrikland (498,5), Södermanland (444), Dalarna (345) och Gotland (134).

Resultat Svealandsmästerskapen inomhus 2019

Resultat lagtävlingen

 


Hela Stockholmslaget samlat på bild.

 


Ida bjöd på fina insatser i flera grenar.

 


Iris högs upp på pallen efter seger i höjdhoppet.

Skribent: Fredrik Wikfeldt
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info