Hoppa till sidans innehåll

Iris och Ida uttagna i stadslaget!

21 FEB 2019 20:28
Svealandsmästerskapen inomhus för 13-14 åringar genomförs i Örebro 16-17 mars i Tybblelundshallen. Från Mälahöjden har vi två deltagare uttagna till Stockholmslaget - Iris Kihl i höjdhopp och Ida Grimheden i stavhopp.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2019 20:28

Svealandsmästerskapen inomhus för 13-14 åringar (födda 2005/06) genomförs i Örebro 16-17 mars i Tybblelundshallen. När uttagningsansvarige Michael Pettersson presenterade 08fri.s distriktslag för 2019 visade det sig att Mälarhöjden hade två uttagna till Stockholmslaget. Iris Kihl i höjdhopp och Ida Grimheden i stavhopp. Båda våra tjejer är starka i många olika grenar och kommer säkert bli andvändbara för stockholmslaget även i flera grenar under Svealandsmästerskapen.

För 13-14-åringar är Svealandsmästerskapen den största individuella mästerskapstävlingen. Denna tävling finns både inomhus (normalt i mars) och utomhus (normalt i september). Till denna tävling tas det ut ett Stockholmslag som får vara med och tävla. Uttagningen sker av en representant utsedd av Stockholms friidrottsförbund och viktigaste tävling brukar vara ungdoms-DM, men även utmärkande starka resultat i andra tävlingar brukar kunna vägas in vid uttagningen. 

Med både Iris och Ida uttagna till laget så känns segern för Stockholm som klar på förhand. Mälarhöjdens nyhetsredaktion sticker ut hakan och lovar seger till Stockholm i årets regionsmästerskap. :-)

 

08fri.s distriktslag till Örebro 2019

Mer om Svealandmästerskapen 2019

Skribent: Sportredaktionen MIK Friidrott
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info