Hoppa till sidans innehåll

Iris på pallen i Världsungdomsspelen

05 JUL 2019 22:21
I stenhårt internationellt motstånd blev det ett imponerande brons till Iris Kihl efter fin hoppning när Världsungdomsspelen avgjordes på Ullevi i helgen. Tävlingen slog åter nytt rekord med 8 700 starter och massor av fina resultat.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2019 22:21

I helgen den 28-30 juni gick Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg. Världsungdomsspelen som är en av världens största friidrottstävlingar med deltagare från hela norra Europa. Tävlingen har vuxit har från 1 800 starter debutåret 1996 till 8 700 på en myllrande arena 2019! En titt i rekordlistorna avslöjar att många svenska superstjärnor tävlat i Världsungdomsspelen: Christian Olsson, Erica Johansson, Stefan Holm, systrarna Kallur, Patrik Kristiansson & Alhaji Jeng, Johan Wissman, Mustafa Mohamed, Robert Kronberg och alla fyra systrarna Klüft!

Från Mälarhöjden hade vi Iris Kihl på plats och hon lyckades knipa en bronsmedalj i höjden. Det var en kämpainsats eftersom hon stukade foten veckan före och fick lite stökig uppladdning inför tävlingen. Häck och längd stod hon över, men klarade att hoppa höjd med tejpad fot.

Det var en lång tävling med över 70 startande och tog 3,5 timmar att genomföra. Temperaturen låg stadigt runt 30 grader och vinden på 10 sekundmeter. Yannick Tregaro var funktionär!

Tävlingen blev spännande då hela Sverigetoppen var samlad. Iris hade hoppats på mer, men klarade i alla fall 1,60, vilket räckte till en tredjeplats. Ettan och tvåan hoppade 1,67 resp 1.64.

.

 

Skribent: Linda Malmqvist och Fredrik Wikfeldt
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info