Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Iris uttagen till Svealandsmästerskapen

28 AUG 2018 21:38
Svealandsmästerskapen utomhus för 13-14 åringar avgörs den 15-16 september i Stockholm, Tyresö. Till årets Stockholmslag har vi en representant från Mälarhöjdens IK. Iris Kihl är uttagen för att tävla i höjdhopp och spjut.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 21:52

Svealandsmästerskapen utomhus för 13-14 åringar (födda 2004/05) avgörs den 13-14 september på hemmaplan för Stockholmslaget på Trollbäckens IP i Tyresö. När uttagningsansvarige Michael Pettersson i veckan presenterade 08fri.s distriktslag för 2018 hade vi Iris Kihl från Mälarhöjdens IK med i laget. Iris har haft en strålande säsong med många fina insaster, bland annat ett silver i höjdhopp på DM i juni samt supperhoppet på Sayo då hon noterade årsbästa och PB med 1,57. Efter bra resultat även i spjut under säsongen är hon uttagen att representera Stockholmslaget i höjdhopp och spjut.

För 13-14-åringar är Svealandsmästerskapen den största individuella mästerskapstävlingen. Denna tävling finns både inomhus (normalt i mars) och utomhus (normalt i september). Till denna tävling tas det ut ett Stockholmslag som får vara med och tävla. Uttagningen sker av en representant utsedd av Stockholms friidrottsförbund (08fri.) och viktigaste tävling brukar vara DM, men även utmärkande starka resultat i andra tävlingar brukar kunna vägas in vid uttagningen. 

Med Iris uttagen till laget så känns segern för Stockholm som klar på förhand! ;-)

Stockholms distriktslag, Svealandsmästerskapen 2018

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info