Hoppa till sidans innehåll

Judith imponerade på DM

24 AUG 2020 14:04
I helgen gick Stockholms ungdoms-DM för 13-14 åringar. Judith Nielsén imponerade stort och samlade ihop till tre guld och ett silver på fyra grenstarter. Dessutom toppade hon detta med nytt pers i alla fyra grenarna. Stort grattis Judith!
  • Uppdaterad: 24 AUG 2020 14:04

DM för Stockholmsregionen för 13-åringarna ägde i helgen rum på Enskede IP under värdskap av Hammarby. Från Mälarhöjden hade vi Judith Nielsén och Olle Willner på plats och båda ställde upp framgångsrikt i flera grenar.

Nästan full pott blev det för Judith som på fyra grenstarter kammade hem tre guld och ett silver, med personliga rekord i alla grenar -- trots motvind i alla dessa fall. En mycket imponerande insats!

Resultatförbättringarna är ett resultat av ett väldigt speciellt halvår då få tävlingar har ägt rum, samtidigt som träning och annan utveckling har kunnat pågå målmedvetet om man har fortsatt blicka framåt.

Lördagens tävlingar

På lördagen vann Judith på förmiddagen först i 60 meter med att i finalen springa på 8,46 i motvind 2,2, i tävlingens största gren sett till antal deltagare med hela fem försöksheat till start. Någon timme senare vann hon 200 meter häck efter en stor ledning, som dock avslutades med en spurtstrid. Judith höll dock sin ledning och vann med 30,63.

Olle gjorde tävlingscomeback efter att ha varit borta från tävlingsbanorna under det gångna året. Han bjöd på flera fina resultat under helgen. I tresteg slog han till redan i första omgången med ett hopp över 10 meter. Resultatet 10,03 räckte till en fin femteplats i DM-finalen. På 60 meter gick han till B-final där han gick i mål som trea på tiden 8,62 som också var ett nytt personligt rekord.

Söndagens tävlingar

På söndagen inleddes tävlingen med 60 meter häck, där både Judith och Olle gick till final. I motvind (-1,7) sänkte Judith där sitt personbästa med fyra tiondelar till 9,85, vilket räckte till ännu en DM-medalj — ett silver. Även Olle gjorde en bra final och sprang betydligt snabbare än i försöket.

Olle fortsatte sedan dagen med spjut där han med resultatet 31,84 ordnade en sjundeplats. Han ställde också upp i längd där han med en jämn serie slutade på 4,34 och en fjortondeplats.

Dagen och tävlingen avslutades sedan på topp med ännu ett DM-guld till Mälarhöjden. Detta kom i tävlingens sista gren 200 meter där Judith i femte och sista heatet vann med 27,83. En strålande avslutning på en lika strålande friidrottshelg!

Resultat ungdoms-DM 13år Stockholm, 2020

Olle och JudithOlle och Judith var Mälarhöjdens representater på årets distriktsmästerskap.

UDM FriidrottMedaljskrammel efter helgens lysande insaster med 3 nya DM-guld och ett DM-silver till Judith.

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info