Hoppa till sidans innehåll
Olle högst upp på pallen!

Mälarhöjden fixade segern till Stockholm i Svealandsmästerskapen

14 SEP 2021 16:59
Det blev seger till Stockholm när Svealandsmästerskapen avgjordes i helgen. Från Mälarhöjden hade vi Judith, Wilma, Olle, Ester och Emmanuel med i laget och de bidrog allihop stort till Stockholmslagets sköna seger genom starka insatser!
  • Uppdaterad: 14 SEP 2021 16:59

Svealandsmästerskapen 2021

Stockholm befäste sin positions som regionens starkaste friidrottsdistrikt genom att vinna stort då Svealandsmästerskapen för 13-14 åringar avgjordes den 11-12 september på Sannavallen i Kristinehamn. Från Mälarhöjden hade vi Judith Nielsén, Wilma Herranen, Olle Willner, Ester Jordélius och Emmanuel Eneh med i laget och de bidrog allihop stort till Stockholmslagets sköna seger genom starka insatser med två grensegrar, många fina resultat och ett flertal nya personliga rekord!

Kristinehamn bjöd på en oerhört regnig helg med svåra förutsättningar för teknikgrenarna. Detta var dock inget som avskräckte våra duktiga aktiva som presterade på topp i säsongens viktigaste tävling.

Olle Willner som haft en stökig säsong med skadeproblem och rehabträning mest hela året imponerade stort och visade att han tillsammans med sina tränare planerat formtoppen perfekt till avslutningstävlingen och regionsmästerskapen. Olle vann den mycket spännande trestegstävlingen i P14-klassen efter enastående bra hoppning. Av de 17 deltagande hopparna var det hela nio som slog personliga rekord så mycket hög kvalitet rakt igenom. Längsta hoppet kom i sjätte och sista omgången där Olle slog till med 12,12. Ett resultat som räckte till guld och seger men som också gav en förstaplats på årsbästalistan. Bäst i Sverige – stort grattis Olle! Det blev också nytt PB och en tiondeplats i spjut till Olle denna sköna helg.

Judith Nielsén som tog hela tre guld förra året på Svealands gjorde även bra ifrån sig i år, med bl a guld i stafetten över 4x100m i F14-klassen där Stockholmstjejerna krossade allt motstånd och gick i mål med segertiden 40,67. Det blev också en fjärdeplats på 80m häck, en femteplats på 300m häck samt en sjundeplats på 80m. Som vanligt mycket imponerande insaster av Judith!

Wilma Herranen slutade på en fin andraplats och plockade därmed många poäng till Stockholmslaget i F14 höjd. Wilmas silverresultat skrevs till 1,55.

Ester Jordélius slutade på en bra sjundeplats i F13 1500m i sin Svealandsdebut. Esters tid blev 5:53,93 vilket också var ett nytt personbästa på distansen.

Även Emmanuel Eneh gjorde bra ifrån sig när han i P13 200m sprang på nytt personligt rekord med tiden 27,54. En tid som räckte till en fin sjundeplats i totalsammanställningen.  

För 13-14-åringar är regionmästerskapen den högsta mästerskapsnivån och i Svealand utses regionmästare vid Svealandsmästerskapen. Denna tävling är en stor lagtävling som går både inomhus i mars och utomhus i september. Till Svealandsmästerskapen tas det ut ett Stockholmslag som får vara med och tävla mot de andra distrikten i Svealand (Dalarna, Gotland, Gästrikland, Närke, Stockholm, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland.) Uttagningen till Stockholmslaget görs av Stockholms friidrottsförbund (08fri.) och viktigaste tävling brukar vara ungdoms-DM, men även utmärkande starka resultat i andra tävlingar vägs in vid uttagningen.

I den prestigefulla lagtävlingen slutade det som sagt med seger till Stockholm i år igen som fick ihop 2021 poäng totalt. På andraplats slutade Uppland med 1441,5 poäng och trea blev Värmland med 1120 poäng. Därefter följde distrikten Västmanland (1075,5), Närke (809,5), Dalarna (780,5), Gärstikland (751,5), Södermanland (217) och Gotland (161,5).

Resultat Svealandsmästerskapen 2021


Wilma på pallen efter lysande höjdhopp!


F14-laget som vann stafetten bestod av Judith Nielsén (Mälarhöjden), Beate Pott (Tureberg), Matilda Borg (Hammarby) och Edit Holmgren (Hellas).


Olle och Emmanuel visade toppform i säsongens viktigaste tävling för våra 13-14 åringar.


Judith, Wilma och Ester hade också toppat formen perfekt!


Olle bjöd på årets längsta hopp med sina 12,12 i tresteget. Etta på årsbästalistan för sveriges 14-åringar och Regionsmästare i Svealand!

 

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info