Hoppa till sidans innehåll

Nya DM-medaljer och fina framgångar på Huddingespelen

29 SEP 2020 11:42
Det blev tre DM-medaljer, ett antal finalplatser och ett flertal nya personliga rekord till Mälarhöjden och våra aktiva när Huddingespelen med ungdoms-DM 15-17 år avgjordes på Källbrinks IP i helgen.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 11:42

Huddingespelen 2020 med UDM

I helgen den 26-27 september gick Huddingespelen på Källbrinks IP. Den anrika tävlingen gick i år av stapeln för 50:e gången och arrangör var som vanligt Huddinge AIS. I år var Huddingespelen också DM för 15-17 åringar. Årets upplaga fick förstås gå utan publik pga Corona-situationen.

Från Mälarhöjden hade vi 12 aktiva på plats och de bjöd alla på fina insatser och en handfull nya personliga rekord. Dessutom blev det tre sköna DM-medaljer till Mälarhöjden!

I P17 diskus fick vi se August Schmidt ordna hem ett DM-silver till klubben efter en spännade diskustävling där det tillslut bara skilde en dryg meter mellan brons och guld. August längsta kast mättes till 43,67.

Det blev även ett silver i diskus till Linn Gellar i F17-klassen. Linns längsta kast kom i sjätte och sista omgången och mättes till 25,91.

Tredje DM-medaljen för Mälarhöjden plockades hem av Moa Skagerlund i F17 höjd. Även här blev det en mycket jämn tävling och Moa var ytterst nära att ta sig över 1,54 vilket hade räckt till guldet. Nu stannade hon på 1,50 och en silvermedalj. Trots allt en riktigt fin säsong för Moa med DM-silvret idag och ett SM-silver från stafett-SM i Göteborg för två veckor sedan.

Från 2008-gruppen hade vi ett stort och vasst bidrag i form av nio tävlingssugna. I F12-klassen hade vi Astrid Rasmusson, Ofelia Theofilaktou, Judit Hagerfors, Amanda Mild, Irma Malm, Ester Wikfeldt och i P12-klassen Viktor Melén, Theodor Dauner och Jakob Melén.

För flertalet av de yngre aktiva så var detta utomhussäsongens första och sista tävling pga vårens och sommarens alla Corona-inställda evenemang. Men våra 08-or tog verkligen chansen när det nu äntligen var tävling och vi fick se flera nya personliga rekord och fina prestationer. Kolla in samtliga resultat på länken nedan. En riktigt bra helg på Källbrinks IP.

Resultat Huddingespelen och UDM 15-17 år 2020

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info