Hoppa till sidans innehåll

Patrick fixade SM-guldet!

17 SEP 2021 16:25
Det blev ett glittrande guld till coach Patrick då veteran-SM i kastmångkamp avgjordes i helgen. Med bl a grenseger i diskus och andraplats i slägga och vikt så stod han som svensk mästare när poängen summerades efter en lång dag på kastfältet.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2021 16:25

Veteran-SM i kastmångkamp på Källbrinks IP

I söndags den 12 september arrangerades Veteran-SM i kastmångkamp på idylliska Källbrinks IP i Huddinge. Veterankastare i alla åldrar från hela Sverige samlades för att ha kul ihop och tävla om SM-medaljerna. I kastmångkamp tävlar man i alla fem kasten slägga, kula, diskus, spjut och vikt, och man får poäng efter resultatet precis som en vanlig mångkamp.

Från Mälarhöjden hade vi coach Patrick Lindfors på plats för att försvara klubbens färger och fightas om medaljerna. Patrick ställde upp i M50-klassen som var en av de större klasserna med 11 starka gubbar som representerade idrottsföreningar från olika ställen i hela Sverige.

Efter en lång dag med strålade bra kastning stod Patrick som totalsegrare och svensk mästare i mångkampen med 3350 poäng. Tvåa blev Fred Stenberg från Gefle IF med 3096 poäng och bronset gick till Mikael Nysträm från Ösmo Nynäs FK med 3058 poäng. Även veterangiganten Mattias Sunneborn, mest känd som längdhoppare i världsklass, deltog i M50-klassen och slutade på en hedrande femteplats ca 450 poäng bakom Patrick.

Patrick hade en bra dag med fina resultat i många av grenarna. Allra bäst gick det i diskus där han var ensam med två kast över 40m och med närmaste konkurrent drygt tre meter efter. Nedan Patricks placering och resultat i samtliga fem grenar.

  • Slägga, 2:a, 40,66
  • Kula, 4:a, 12,35
  • Diskus, 1:a, 40,84
  • Spjut, 5:a, 31,10
  • Vikt, 2:a, 15,88

Vi gratulerar varmt till SM-guldet och en strålande avslutning på säsongen! Nu ser vi fram emot höstens kast-clinics som Patrick kommer hålla hemma på Sätra IP och Sätra kastplan för klubbens ledare. Alltid kul att få lära sig mer av en mästare! :-)

Resultat Veteran-SM kastmångkamp 2021

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info