Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från helgens DM-tävlingar

22 AUG 2022 11:10
Mälarhöjden hade 24 aktiva till start då årets distriktsfinaler 12-14 år avgjordes i helgen. Våra duktiga aktiva bjöd på fina insater med massor av nya PB och fina resultat. Dessutom samlade vi ihop till hela 12 medaljer i löpning, hopp och kast.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2022 11:10

Distriktsfinalerna 12-14 år utomhus 2022

I helgen gick årets distriktsfinaler (Stockholms ungdoms-DM i friidrott) för 12-14 år av stapeln på Trollbäckens IP. Mälarhöjden hade hela 24 aktiva på plats från 2008, 2009 och 2010-grupperna. Efter en regnig start på lördagen utvecklade sig både vädret och tävlingen till en riktig solskenshistoria! Massor av nya PB och fina prestationer kröntes med hela 12 medaljer i löpning, hopp och kast. Härlig stämning med många röda MIK-tröjor på arenan.

För 2010-gruppen var det debut i DM-sammanhang. Ebba Göthlin, Hedvig Ulvenfalk Berg, Elias Riml och Petter Borgstrand verkade inte lida av några premiärnerver. Tvärtom stod kvartetten för en lång rad fina resultat i mängder av grenar. För Ebba blev det hela tre medaljer – silver på 60 meter, silver i slägga, och brons i höjd. Hedvig slog till med guld på 200 meter häck och PB i en rad grenar. För Elias blev det ett silver och PB på 600 meter. Petter stod för fina resultat i både kula och tresteg.

2009-gruppen hade nio aktiva på plats, som tävlade med stor bredd och knep hela sex medaljer. Hilda Yong Viklander bjöd på låååånga kast, vilket ledde till guld i diskus, silver i slägga och brons i spjut. En bronspeng i spjut blev det även för Samuel Härkegård Wulff, som också tog silver i tresteg och brons i stavhopp. Vera Neovius, Elin Tam och Louisa Lilja radade upp fina resultat i F13-klassen i bland annat höjdhopp, 60 meter, tresteg och spjut, och var riktigt nära medalj i flera grenar. Anton Drufva, Tor Zettergren, Felix Formanek och Alfred Lorentzon stod för en rad fina insatser och mängder av PB i slägga, medeldistans, häck, längd, tresteg, höjd och stav.

2008-gruppen hade elva aktiva till start. Judit Hagerfors, Nova Sandblom, Ester Jordelius, Ester Wikfeldt, Matilda Lilliesköld, Hannes Lundmark, Emmanuel Eneh, Theodor Dauner, Malte Vejbrink, Viktor Melén och Jakob Melén bjöd tillsammans på många fina insatser, grendebuter och nya personliga rekord. Det blev en silvermedalj till Ester Wikfeldt i höjdhoppet, och det var riktigt nära medalj i ett flertal grenar för våra aktiva med många finalplatser och många nya pers. Kolla in länken nedan för samtliga resultat i detalj. 

Resultat Stockholms ungdoms-DM 12-14 år 2022

Ester Wikfeldt

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info