Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Silver på Stafett-SM

14 SEP 2020 18:45
Stort grattis Maja, Josefin, Elise och Moa som i helgen tog ett glänsande silver till Mälarhöjden på 4x100m vid Stafett-SM i Göteborg. Tjejerna gjorde ett kanonlopp rakt igenom i finalen med enastående löpning och stabila växlingar hela vägen!
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 18:45

Stafett-SM 2020

I helgen den 12-13 september gick Stafett-SM på Slottskogvallen i Göteborg. Mer än 250 lag från 50 olika föreningar från hela landet kom till Göteborg för att göra upp om medaljerna i stafett.

Från Mälarhöjden hade vi ett lag till start i F19-klassen. Det var våra sprintjuniorer Maja Thodenius, Josefin Wikfeldt, Elise Legzdins och Moa Skagerlund som ställde upp i korta stafetten 4x100m. Ingen i laget har ännu hunnit fylla 18 så de var yngsta gänget i finalen, men fort gick det ändå.

Sträcka 1: Maja Thodenius
Sträcka 2: Josefin Wikfeldt
Sträcka 3: Elise Legzdins
Sträcka 4: Moa Skagerlund

Tjejerna gjorde ett kanonlopp rakt igenom i finalen med enastående löpning och stabila växlingar hela vägen. Tiden i mål blev 49,96 och det räckte till ett mycket skönt silver, med god marginal till trean Lerum Friidrott som gick i mål på 50,78. Guldet gick till suveräna MAI som sprang in på nytt svenskt juniorrekord med tiden 45,83. För Josefin och Elise blev det tredje SM-tävlingen för säsongen (senior-SM i Uppsala i augusti, junior-SM i Linköping i augusti och nu stafett-SM i Göteborg). För Elise blev det dessutom sommarens andra SM-medalj. Vilken säsong!

Stafett-SM brukar normalt avgöras i maj eller juni, men denna märkliga säsong har mycket varit annorlunda. För våra juniorer blir detta säsongens sista tävling och nu väntar några veckors vila från friidrott innan vi drar igång med höstens grundträning igen.

Vi kan för Mälarhöjdens juniorer och ungdomar sammanfatta sommaren som en av de bästa i klubbens 96-åriga historia. Några av höjdpunkterna är förstås USM-JSM där vi hade sex aktiva på plats, fyra kastare och två sprinters som bjöd på många fina resultat inklusive ett brons på 200m i F19-klassen. Sedan seger i Svealandsmästerskapen där vi hade två aktiva uttagna till Stockholmslaget, och dessutom tog 3 grensegrar. Och nu avslutningsvis Stafett-SM med silver på 4x100m. Strålande bra av lilla Mälarhöjdens IK!

Officiell sida Stafett-SM 2020

TV-sändningar från stafett-SM via Friidrottskanalen

Resultat Stafett-SM 2020

Stafett-SM

MIK Friidrott

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info