Hoppa till sidans innehåll

SM i Uppsala med MIK på starlinjen

13 AUG 2020 22:13
I helgen är det dags för Friidrotts-SM 2020 som avgörs i Uppsala fredag-söndag. Bland alla svenska friidrottsstjärnor på plats har vi också två deltagare från Mälarhöjden i år. Bänka er i tv-sofforna och heja fram våra SM-debutanter!
  • Uppdaterad: 13 AUG 2020 22:13

I helgen går friidrotts-SM på de nylagda banorna på Uppsala Friidrottsarena vid Gränby Sportfält i Uppsala. Ett år utan varken OS eller EM så blir SM hetare än på mycket länge. Många stjärnor är på plats och tävlingarna sänds direkt på SVT.

Från Mälarhöjden har vi våra sprinterjuniorer Elise Legzdins och Josefin Wikfeldt på plats för att bygga erfarenhet och vässa formen inför junior-SM som gå nästa helg i Linköping. Elise och Josefin gör debut på "stora" SM och kör 100m kl 16:10 på fredagen samt 200m med start kl 16:55 på lördagen. Vi önskar tjejerna stort lycka! Det råder publikförbud pga Coronasituationen men tävlingarna sänds på SVT.

Fredag: 16.00–19.45 på SVT 1 och 2 samt på SVT Play.
Lördag: 13.30–18.45 på SVT1 och 2 samt SVT Play.
Söndag: 11.00–15.20 på SVT 1 och SVT Play.

Mer eller mindre alla svenska friidrottsstjärnor kommer till start på SM. Några av godbitarna förutom damernas 100m och 200m är följande grenar:

Lördag 13.25, män höjd: Fabian Delryd är favorit och etta i Sverige så här långt men hotas av supertalangen Melwin Lycke Holm. Finns det mer att ta ut än de 2,17 han hoppade förra veckan?

Lördag 14.15, kvinnor stavhopp: Michaela Meijer har det svenska rekordet, Angelica Bengtsson vann deras senaste duell och har tänt till efter Meijers nysatta rekord. Höjs det ytterligare?

Lördag 15.15, kvinnor längdhopp: Khaddi Sagnia har haft bud på längre hopp än hon visat senaste veckorna. Får hon det att stämma kan hon närma sig sju meter.

Lördag 17.10, män diskus: Daniel Ståhl är i otrolig form just nu. Med rätt vindar och en bra träff ligger det svenska rekordet och till och med världsrekordet illa till. Simon Pettersson är strax därbakom och kastar på världsnivå.

Söndag 13.05, män stav: Världens kanske hetaste friidrottare Armand Duplantis från arrangörsklubben Upsala IF Friidrott är förstås en av helgens hetaste favoriter. Tävlar i Diamond League i Monaco på fredag, då får vi en föraning om exakt hur högt ”Mondo” är redo att hoppa. Kan det till och med bli världsrekord?

MIKs nyhetsredaktion är såklart på plats och rapporterar "live". Följ oss på Facebook och Instagram! :-)

Friidrotts-SM 2020 officiell websida: https://2020.smfriidrott.com/

Tidprogram och TV-tider hittar ni här: https://2020.smfriidrott.com/program/

Starlistor hittar ni här: https://www.friidrottsanmalan.se/startlista.aspx?StrCid=qttGQLle6XU=

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info