Hoppa till sidans innehåll

Starka insatser på Bauhausgalan

02 JUN 2019 12:51
I torsdags gick Diamond League-tävlingen Bauhausgalan på Stadion. Det blev en dag fylld av världstjärnor och fina resultat. I de inledande ungdomstävlingarna hade vi från MIK två deltagare i de individuella kalsserna samt ett lag i stafettetten.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 12:51

Kristi Himmelfärdsdag den 30 maj var fylld av friidrott på och kring Stockholms Stadion när BAUHAUS-galan tog emot världseliten i Diamond League. Trots bara 11-12 grader, mulet och periodvis regn presterades det världsklassfriidrott i många grenar inklusive tre världsårsbästa. Bland annat fick vi se Daniel Ståhl vinna diskustävlingen med ett kast på 69,57 samt Thobias Montler vinna längdhoppet med flera riktigt långa hopp. Segerresultatet blev mäktiga 8,22.

Mälarhöjdens IK var också med och bidrog till stjärnglansen då galans ungdomstävlingar avgjordes under dagen. Från 07-gruppen hade vi fyra startande i Bauhaus-galan Youth.

På Youth Sprints deltog Carl-Axel Falck och Olle Willner i klassen P12, 60m. Calle kom på en 25:e plats på tiden 09,68. Olle visade att den goda formen håller i sig och seglade i mål på fina 08,63 och tog därmed bronset.

Lite senare gick ungdomsstafetten, 4x200m med 45 lag till start.

MIKs 07-lag i sträckordning:
1.Olle Willner
2. Polly Persson
3. Carl-Axel Falck
4. Zeinab Mabrouk

För Olle och Zeinab var det för andra året i rad de ställde upp sig för stafett på Stockholms Stadion och Bauhaus Youth Relay, men för Polly och Calle var det premiär. Det blev ett spännande lopp, där laget till slut lyckades segla över mål som tvåa i sitt heat och hamnade på en 12:e plats allt som allt. Fint sprunget!

Olle Willner, Mälarhöjdens IK Friidrott

Skribent: Lina Serning och Fredrik Wikfeldt
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info