Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Starka tjejer på SAYO Indoor

09 DEC 2018 20:08
Iris, Emilia och Judith bjöd på fina insatser på SAYO Indoor i Sollentuna Friidrottshall förra helgen. Det blev flera fina resultat med bland annat två besök på prispallen och ett par personliga rekord!
  • Uppdaterad: 09 DEC 2018 20:08

I lördags och söndags den 1-2 december gick SAYO Indoor (Sollentuna Athletic Youth Open) i Sollentuna Friidrottshall. Mälarhöjden representerades i denna tävling av tre starka tjejer som bjöd på fina insatser och vassa prestationer. 

Iris Kihl ställde upp i F15-klassen i höjdhopp där hon fick möta både 05:or och ett år äldre 04:or. Iris gick in på 1,47 som hon tog utan problem. Hon fortsatte sedan att ta även 1,52 och 1,57 i första försöket. I detta läget var det bara fyra tjejer kvar i tävlingen av de 22 startande. Men av dessa fyra var tre stycken felfria. Fortsättning på tävlingen blev jämn och spännande. Samtliga fyra tjejer rev i sitt första och andra försök på 1,62. Men tre av dem lyckades ta sig över i tredje försöket och Iris var en av dessa. Segern gick tillslut till Tasa Scheele Bhatia från Täby och Iris slutade på en fin silverplats vilken hon delade med Lisa Mårtensson från Huddinge.

Emilia Keding ställde upp i F8-klassen där hon enkelt vann sitt försöka på 60 meter med tiden 11,17. I finalen sprang hon sedan ännu snabbare och gjorde ett riktigt bra lopp. Klockan stannade på 10,76. Nytt personbästa och en tid som räckte till ett fint brons. Emilia gjorde också en stark insats i längdhoppet där hon slutade på en sjundeplats med resultatet 2,69 - även detta ett nytt PB.

Judith Nielsén ställde upp i F12-klassen där hon sprang fint på 60m häck och slutade fyra i sitt heat med tiden 12,02. En tid som bara var tre tiondelar från en finalplats. Judith ställde också upp i höjdhopp där hon slutade på en tjugotredjeplats med resultatet 1,13.

 

Resultat SAYO Indoor 2018

Skribent: Fredrik Wikfeldt
Epost: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Bergsvägen 39
14171 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info