Hoppa till sidans innehåll

Stockholmskampen 2022 igång!

22 MAJ 2022 16:25
I veckan var det äntligen dags för en efterlängtad tävlingspremiär för många av våra 09:or och 10:or. En bred trupp fanns på plats när Stockholmskampen inleddes med första deltävlingen mellan MIK och Huddinge AIS på Källbrinks IP.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2022 16:25

Onsdagen den 18 maj var det äntligen dags för en efterlängtad tävlingspremiär för många av våra 09:or och 10:or. En bred trupp på hela 35 tjejer och killar från Mälarhöjden fanns på plats när Stockholmskampen inleddes med första deltävlingen mellan MIK och Huddinge AIS på Källbrinks IP. Kvällen bjöd på flera tävlingsdebuter, mängder av personliga rekord och härlig laganda.

Stockholmskampen är en lagtävling där både deltagande och resultat premieras. Under fyra deltävlingar tävlar 12- och 13-åringar från 13 föreningar i de flesta av friidrottens grenar. Varje lag får poäng baserat på antalet deltagare och deras sammanlagda placering. I den första deltävlingen stod kula, 60 meter häck och 5x200 meter stafett på programmet. 12-åringarna hoppade dessutom höjdhopp och 13-åringarna stavhopp.

Det var inte bara våra ungdomar som visade framfötterna denna kväll. I sällskap hade de ett 20-tal föräldrar som agerade funktionärer och tävlingsarrangörer, vilket de gjorde med bravur.

Stockholmskampens resultat uppdateras löpande i en gemensam resultatlista från samtliga tävlingar. På följande länk finns såväl de individuella resultaten som poängställningen mellan de olika lagen:

https://www.easyrecord.se/result?285o66

Den 1 juni är det dags för deltävling 2 på hemmaplan på Sätra IP tillsammans med Hanviken, Hellas, Boo och Österhaninge.

Skribent: Åsa Härkegård
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info