Hoppa till sidans innehåll

Strålande fjärdeplats på Stafett-SM

29 MAJ 2022 22:51
Det blev en imponerande fjärdeplats i finalen över 4x100m för våra Mälarhöjdstjejer när stafett-SM avgjordes i Göteborg i helgen. Stort grattis Emelie, Josefin, Elise och Ida!
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2022 22:51

Stafett-SM 2022

Stafett-SM 2022 arrangerades av Vallenklubbarna och avgjordes i skönt försommarväder med sol och klarblå himmel, svaga vindar och härlig stämning med mycket publik på Slottskogsvallens IP i Göteborg. Mälarhöjdens lag som ställde upp i K22-klassen bestod av Emelie From Hoppeler-02, Josefin Wikfeldt-02, Elise Legzdins-02 och Ida Reutersten-04. Med i laget i den viktiga rollen som reserv var också Maja Thodenius -03.  

Det blev en minst sagt dramatisk SM-final där våra tjejer efter strålande löpning och bra växlingar gick över mållinjen som fjärde lag med tiden 49,04. Det var 77 hundradelar snabbare än på stafett-DM förra helgen och bästa tid hittils för laget. Malmö AIs lag som var först i mål blev direkt efter målgång diskade på grund av en överväxling. Plötslig stod Mälarhöjden som bronsmedaljör och fick kliva upp på prispallen för att ta emot medaljerna i efterföljande prisceremoni. Bakom kulisserna lämnade Malmö in en protest som senare gick igenom. Någon timme efter målgång ändrades resultatlistan ännu en gång och därmed var Mälarhöjden tillbaks på fjärdeplats. Men då satt vi redan i bilen på väg hem med medaljerna i bakluckan. :-)

Resultat - Stafett-SM 2022 | SM i friidrott (smfriidrott.com)

Josefin Wikfeldt

Mälarhöjdens IK - Stafett-SM - Friidrott

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info