Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wikfeldt

Strålande insatser av Elise och Josefin på junior-SM i helgen!

01 MAR 2020 18:13
Fina insatser och riktigt snabba tider av våra Mälarhöjdstjejer på 60 meter då inomhus junior-SM avgjordes i Göteborg i helgen. Elise gick dessutom till final och sprang sitt livs hittills tre snabbaste lopp i säsongens viktigaste tävling!
  • Uppdaterad: 01 MAR 2020 18:13

IJSM 2020

I helgen den 29 februari till 1 mars gick inomhus junior-SM i Friidrottens Hus i Göteborg. IJSM är öppet för aktiva mellan 17-22 år och delas in i klasserna PF17 (17 år), PF19 (18-19 år) och MK22 (20-22 år).

Från Mälarhöjden hade vi på årets IJSM två deltagare, Josefin Wikfeldt och Elise Legzdins. Bägge våra tjejer ställde upp på 60 meter i F19-klassen (födda 2001-2002).

F19 60m avgjordes under lördagen genom försök, semifinaler och final. Josefin startade i första försöksheatet och gjorde ett bra lopp när hon gick i mål på tiden 7,82. Nytt årsbästa och en tid som räckte till vidareavancemang till semifinal.

Elise gick ut i fjärde försöksheatet och visade direkt att hon lyckats toppa formen perfekt till säsongens viktigaste tävling. Elise passerad mållinjen på imponerande 7,73. Nytt personligt rekord och en andraplats i försöket, vilket ledde till direktkvalificering till semifinal.

Väl i semifinalen gick det ännu fortare för Elise som persade igen med tiden 7,71. Resultatet gav en tredjeplats i semifinalheatet och därmed direktkvalificering till finalen! (Förövrigt exakt samma PB som Josefin, som sprang 7,71 förra året då hon tog silver i F17-klassen på IJSM i Växjö).

Josefin gick i mål i sin semifinal på tiden 7,87 och det fattades 15 hundradelar till en finalplats i år. Men en bra genomförd tävling med årets två snabbaste lopp i säsongens viktigaste tävling.

Väl i finalen lyckades Elise ladda om och bjöd på ännu en toppeninsats. Tangerat pers och 7,71 igen. Den fina tiden räckte till en imponerande sjätteplats i SM-finalen. Elise var med denna tid bästa 2002:a i klassen och Mälarhöjden blev faktiskt bästa Stockholmsklubb i grenen, med 2 tjejer i semifinal, samt enda Stockholmsklubb i finalen.

Segern i grenen gick till suveräna Filippa Sivnert från Malmö. Segertiden blev 7,43 – alltså inte riktigt lika snabbt som när hon tog guld på senior-SM förra helgen med tiden 7,38.

Stort grattis Elise och Josefin till fina insatser och en lysande avslutning på inomhussäsongen. Nu ser vi fram emot sommaren och den kommande utomhussäsongen!

Resultat IJSM 2020

Allt om IJSM 2020

Friidrottskanalens web-tv från IJSM 2020

Fler nyheter från IJSM på friidrott.se

 


Josefin WikfeldtJosefin strax redo för start i försöken.

 

Elise Legzdins
Elise i sin semifinal där hon sprang på 7,71 för första gången för dagen.

 

Det blev jämnt och spännade i varje lopp.

   Josefin Wikfeldt
Josefin i semifinal.

 

Josefin WikfeldtJosefin gjorde en bra tävling, med årsbästa och en plats i semifinalen. Men hon var inte helt nöjd själv. Nya tag till sommaren och junior-SM i Linköping i augusti.

 

Elise Legzdins
Elise gick vidare på placering från semi till final.

Finalen i F19, 60m i IJSM 2020, Göteborg. Elise på bana 8, längst till väsnter i bild.

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info