Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Friidrottsförbundet


Nu presenteras Sveriges trupp till nordiska mästerskapen i terränglöpning som avgörs i Tullinge den 7 november. "Oerhört kul att få hålla ett mästerskap på svensk mark igen och att vi har fyra fulla lag med", säger landslagsledare Lorenzo Nesi.
 
08fri. söker engagerad och idrottskunnig verksamhetschef.
 
Efter att restriktionerna kring pandemin lyfts finns alla möjligheter att återigen satsa på att få gamla och nya friidrottare att samlas i föreningarna. Nu finns stöd att söka till olika typer av aktiviteter på föreningsnivå.
 
Här kommer en påminnelse till landets arrangörer: senast den 2 november vill vi ha in era ansökningar om att få arrangera mästerskapstävlingar 2022-2023.
 
SM-silver i går – guld i dag. Hässelbylöparen Samuel Russom var starkast på den långa terräng-SM-banan och fick kliva överst på pallen hemma i sitt Höganäs. På damsidan grejade Hälles Samrawit Mengsteab helgens andra guld.
 
I Valencia i början av oktober satte hon nytt svenskt rekord på 10 km väg. I dag slog Sarah Lahti till igen – i samma stad vässade hon sitt eget svenska rekord i halvmaraton med hela 1:34. "Jag kände mig stark hela loppet", säger Sarah.
 
Andreas Almgren och Samrawit Mengsteab är svenska mästare i terräng. Loppen om knappa 4 km avgjordes på det långa upploppet där segrarna var i en klass för sig. "Kul att testa nya grejer", säger Andreas som debuterade som terränglöpare.
 
Svensk Friidrott möter: Erik Hagberg.
 
Efter ett sagolikt 2021 är Svensk Friidrotts båda OS-mästare Daniel Ståhl och Armand Duplantis nominerade till utmärkelsen Årets manliga friidrottare i världen.
 
Hon imponerade stort på Lidingöloppet och slutade tvåa, trots problem med höften. Nu hoppas Hässelbys 21-åriga Linnéa Sennström på ett nytt K22-guld på terräng-SM – och en uttagning till terräng-EM.
 
Vem är årets vardagshjälte i Svensk Friidrott? Mellan 20 oktober och 31 december kan du nominera din kandidat!
 
Sedan starten 2005 har Kraftmätningen lockat fler och fler klubbar till start. I år slogs rekordet för antalet startande lag – och nu ska fler föreningar ges möjligheten att delta.
 

In memoriam

(2021-10-18 14:41)
Den store idrottsledaren och idrottsstatistikern Sven Gärderud avled lördagen den 25 september, tre dagar innan han skulle ha fyllt 100 år.
 
På måndagen kommer Angelica Lindén Hirschberg, överläkare i gynekologi och obstetrik på Karolinska Universitetssjukhuset, att hålla sitt andra digitala föredrag riktat mot bland annat tjejer samt deras tränare.
 
Hur säkerställer vi att de mänskliga rättigheterna efterlevs i samband med europeiska friidrottsevenemang? På kongressen i Lausanne bifölls en motion från de nordiska länderna där en utredning föreslås.
 

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info