Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Börja med friidrott


Just nu är det många som vill börja träna friidrott med Mälarhöjdens IK. Vi har kö i flera av åldersklasserna men vi arbetar intensivt med att förstärka vår organisation. Nya träningsgrupper för 7-åringar kommer startas igång under våren 2022.

Börja träna friidrott med oss!

MIK är en ideell förening som bedriver en öppen och bred friidrottsverksamhet med fokus på barn och ungdomar. Du kan börja träna hos oss från det året du fyller sju.

Barn och ungdom

Intresset för att träna friidrott med Mälarhöjdens IK är mycket stort och vi har därför en kölista i alla åldrar födda 2007 och yngre. Väntetiden kan i de yngre åldrarna vara ganska lång, medan den är kortare i de äldre grupperna.

Det som begränsar oss att ta in ännu fler aktiva är tillgången till tränare och halltider för vinterhalvåret.

Träningssavgiften är för närvarande 2200 kr per år. Alla medlemmar betalar också en medlemsavgift på 100 kr per år. Från 12 års ålder tillkommer avgift för träningskort i Sätra Friidrottshall under vinterhalvåret.

Hur anmäler man sig?

Om du och/eller ditt barn är intresserad av att börja med friidrott så ska du anmäla ert intresse via vår medlemsansökan som ni hittar via länken eller under Förening på hemsidan. Om du önskar kontakt med någon administratör så hittar du kontaktuppgifterna via denna länk. 

Barn som är 6 år eller yngre kan ännu inte ställa sig i kö.

Bli tränare

Alla träningsgrupper leds av intresserade föräldrar med tränarutbildning. Intresset för friidrott är stort och klubben växer hela tiden. Därför behöver vi fler engagerade föräldrar som kan hjälpa till!

Som förälder kan du ställa upp som antingen tränare eller administratör för en grupp. Vi jobbar med tränarteam, vilket skapar möjlighet för tränare med olika bakgrund och kompetens att vara med och hjälpa till. Du får genomgå relevant tränarutbildning i Stockholms Friidrottsförbunds regi. Hand i hand med att ditt barn blir snabbare, starkare och mer krävande utvecklas du i din tränarroll genom kontinuerliga utbildningar.

Som administratör sköter du närvaro, medlemsavgifter, tävlingsanmälningar mm. Barn med förälder som tränare/administratör är garanterad plats oavsett kölistans längd.

Om du har frågor gällande träningsgrupper eller annat som rör MIK så är du också välkommen att maila oss på This is a mailto link. Du kan också hitta mer information här på vår hemsida.

 

23112014_FVW3799

 

 

Ditt engagemang som förälder

Vår vision är att med engagemang och kvalitet bedriva attraktiv och framgångsrik friidrottsverksamhet för de aktiva inom ramen för "Idrottsrörelsens verksamhetsidé”.

Idrottsrörelsens verksamhetsidé: Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning.

Alla vi som arbetar och är engagerade i klubben, gör det på ideell basis - dvs ingen i föreningen är avlönad, alla vi som arbetar som tränare, inom administration eller styrelse gör det på vår fritid för att ge de aktiva möjligheter till eget ansvarstagande, verka för idrottens ideal, kamratskap, ärlighet och god sportsmannaanda.

För att vår verksamhet skall fungera så är du som förälder oerhört viktig, förutom att ge ditt barn support på hemmaplan, behöver även vi ditt stöd inom föreningen.

Då ditt barn är aktivt inom MIK friidrott, är även du som förälder ansvarig för att ställa upp med resurser i form av medverkan som funktionär vid minst 2 av klubbens egna arrangemang per år, i enligt med MIK friidrott styrelses beslut, allt för att vi skall kunna klara av att fortsätta bedriva verksamheten på ett framgångsrikt och positivt sätt.

Arrangemangen är för oss inom MIK de enskilt viktigaste inkomstkällorna för att kunna fortsätta driva verksamheten på ideell basis, alla intäkter går oavkortat tillbaka till verksamheten och de aktiva.

Funktionären kan vara förälder, syskon eller en bekant som är minst 15 år. Du behöver inte vara friidrottare, uppgifter finns för alla!

För att kunna bedriva kvalitativ ledarledd träning behöver vi kontinuerlig tillströmning av föräldrar/anhöriga som kan tänka sig att börja hos oss som tränare/ledare, inga förkunskaper krävs, utbildning erbjuds fritt genom friidrottsförbundets arrangemang och genom stöd och support av redan utbildade ledare inom existerande MIK grupper, ta kontakt med tränarna för ditt barns grupp om hur du/ni kan gå vidare med intresse för utbildning.

Verksamhetsplan - Mälarhöjdens IK Friidrott

I vår verksamhetsplan beskriver vi verksamheten i föreningen. Här finns information både för föreningens ledare och övriga föräldrar. Verksamhetsplanen är ett levande dokument och ligger därför på en egen webbplats - vårt eget intranät:

www.mikfriidrott.se

Uppdaterad: 08 MAR 2022 16:33

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info