Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Mälarhöjdens IK Friidrott


Mälarhöjdens IK friidrott är en ideell förening som bedriver en öppen och bred friidrottsverksamhet. Vårt mål är att med engagemang och kvalitet bedriva attraktiv och framgångsrik friidrottsverksamhet för de aktiva inom ramen för "Idrottsrörelsens verksamhetsidé”.

Idrottsrörelsens verksamhetsidé: Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning.

Om MIK Friidrott

Mälahöjdens Idrottsklubb är en idrottsförening med anor. Föreningen såg dagens ljus 1924 och har varit framgångsrik i framförallt friidrott. På 60 och 70-talet tillhörde MIK en av landets främsta löparklubbar i framförallt medel- och långdistans.

MIK Friidrott är en ideell förening som bedriver öppen och bred friidrottsverksamhet med fokus på  barn och ungdomar. Detta  betyder att all verksamhet bedrivs utan
vinstintresse och att alla intäkter går oavkortat tillbaka till verksamheten. Detta innebär också att vi har ett ständigt behov av ideella krafter för att hålla och utveckla verksamheten. Alla är välkomna att bidra efter förmåga.

Vår vision är att med enagemang och kvalitet bedriva attraktiv och framgångsrik friidrottsverksamhet. Vi verkar för en sund livsstil där vi blandar lek och träning med syfte att alla ska få möjlighet att tävla. Vår hemmaarena är Sätra IP/Sätrahallen men träning bedrivs även i andra lokaler i området runt Mälarhöjden. 

Ledning och styrelse

MIK Friidrott leds av en styrelse i enlighet med dess verksamhetsplan och stadgar. På vårkanten hålls årsmöte dit alla medlemmar är välkomna. Årsmötet väljer styrelsen och fattar beslut om bl a verksamhetsplan, budget och medlemsavgifter för kommande år. Dag och tid för årsmötet utlyses på vår hemsida.

Träning och tävling

Varje träningsgrupp leds av en huvudtränare som ansvarar för att träningen uppfyller klubbens mål och visioner. Varje grupp har även en utsedd administratör som ansvarar för admmistration som inte direkt berör det sportsliga. Information om träningstillfällen publiceras på vår hemsida. 

Klubben uppmuntrar till tävling. Varje träningsgrupp planerar därför i förväg vilka tävlingar man ska delta på. Därför bekostar MIK Friidrott startavgiften för dessa tävlingar. Andra tävlingar bekostas av den aktive.

Egna arrangemang

Vid ett eller två tillfällen per år arrangerar klubben egna idrottsarrangemang och då finns stort behov av hjälp. Att vara medlem i MIK Friidrott innebär att man bidrar efter förmåga och ställer upp när så krävs.

Friidrottskola

Under ett antal sommarveckor varje år arrangerar MIK Friidrott en friidrottskola för barn och ungdomar. Denna är mycket uppskattad. Friidrottskolan leds av äldre aktiva ungdomar i klubben.

Hemsidan

På föreningens officiella hemsida www.friidrott.malarhojden.com som du är inne på just nu hittar du information om föreningens träningsgrupper, aktuella evenemang, reportage och resultat från tävlingar där våra aktiva deltagit, samt övriga nyheter från Mälarhöjdens IK.

Verksamhetsplan

I vår verksamhetsplan beskriver vi verksamheten i föreningen. Här finns information både för föreningens ledare och övriga föräldrar. Verksamhetsplanen är ett levande dokument och ligger därför på en egen webbplats - vårt eget intranät www.mikfriidrott.se

 

SätraIP
På Sätra IP skiner alltid solen.

Uppdaterad: 27 NOV 2020 17:15 Skribent: Styrelsen

SocialaMedier

 

Postadress:
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening - Friidrott
c/o Mats Lindroos, Gamla Södertäljevägen 136 a
14170 Segeltorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@malarhojde...

Se all info